Çorbalar / Çorbanın Tarihçesi

Kökeni Sanskritçe’den gelen İngilizce çorba (soup) kelimesi, ‘iyi beslenme’ anlamı taşır ve binlerce yıllık tarihinden günümüze kadar çorbanın beslenmede ne kadar büyük önem taşıdığını sembolize eder.

Yaklaşık 10 bin yıl öncesinde çorba hazırlandığını ve içildiğini gösteren kayıtlar bulunmaktadır. Daha ileri tarihlerde, Orta Çağ’da üstünde buharı tüten, içinde et ve sebze suyunun bulunduğu bir yemekten çorba olarak söz edildiği saptanmıştır. Et ve sebzeyle birlikte pişirildiğinde, malzemelerinin sahip olduğu besin değerlerinin bütünlüğünü taşıyan çorba, o tarihlerden günümüze sağlık biliminin de kabul ettiği değerli bir besin olmuştur.

Çorbalar, içeriklerinde birden fazla sebze çeşidini barındırabildiğinden genellikle tam bir yemek olarak algılanır. Çorba bu özelliğiyle besin deposudur. Aynı zamanda iç ısıtan bir çorbanın rahatlatıcı etkisi, çorbayı aileler için mükemmel ve popüler bir yemek seçeneği haline getirmektedir.

Günümüzde ortaya çıkan ‘zamansızlık’ sorununa besleyici, lezzetli ve kaliteli çözümler getiren hazır çorbalar ise binlerce yıllık bir yemek geleneğinin devamıdır. Dünya çapında önemli bir pazara sahip olan Hazır çorba, her geçen gün tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda geliştirilmekte ve tüketicilere birçok alternatif sunmaktadır. Hazır çorbalar geniş ürün yelpazesiyle tüketicilerin hijyenik koşullarda taze ve kaliteli malzemeler kullanılarak hazırlanan birbirinden farklı lezzetleri, güvenle tüketmelerini sağlamaktadır.