Kuru çorbalar, Türk Gıda Kodeksi uyarınca, hiçbir koruyucu madde eklenmeden sebze, tahıl, kuru baklagil ve baharatlar gibi doğal malzemelerle oluşturulmaktadır.
Gıda katkı maddelerinin tümü uluslararası ve ulusal sağlık ve gıda otoritelerinin düzenlemesi ile kullanılabilir. Gıda katkı maddelerinin güvenliğinden sorumlu uluslararası kuruluşlar Birleşmiş Milletler'in yönetiminde görev yapan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) tarafında oluşturulan Codex Alimentarius Komisyonu ve JECFA olarak adlandırılan "Gıda Katkıları için FAO/WHO Ortak Uzmanlar Komite- si"dir. Bunlara ek olarak US-FDA (Birleşik Devletler Gıda ve İlaç İdaresi) ve EFSA (Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi) ve daha birçok ulusal gıda güvenliği otoritesi gıda katkılarının güvenliği ve denetimi konusunda sorumluluk taşırlar. Tüm malzemelerde olduğu gibi kuru çorba içeriğinde yer alan malzemeler de uluslararası gıda otoriteleri ve Türk Gıda Kodeksi'nin belirlemiş olduğu standartlara uygun olarak ve belirlenen limitler içinde kullanılmaktadır.