Hasat edilen meyve sebzelerin satış noktalarına, oradan da soframıza ulaşana kadar genellikle yedi gün civarında bir yolculuğu vardır. Bu yolculuğu sırasında da ürünler besin değerini kaybetmeye devam etmektedir. Dondurulmuş gıdalar ise tesislerin hasat alanlarına yakın kurulması sayesinde, ürünlerin kısa sürede şoklanmasıyla üretilmektedir. Uygulanan yüksek teknoloji de ürünlerin besin değerini kaybetmeden dondurulmasını sağlanmaktadır. Besin değerini kaybetmemesi ve güvenilirliği ile tavsiye edilen dondurulmuş gıdalar, pratikliği ve raf ömrü boyunca besin değerini koruyarak derin dondurucuda saklanabilme özelliği ile de hayatı kolaylaştırmaktadır.
Gıda endüstrisinde uygulanan ‘Tek Tek Hızlı Dondurma’ IQF (Individual Quick Freezing) yöntemiyle dondurma işlemi yapılır. Bu işlemde meyve ve sebzeler -40 derecede şoklanır ve ürünlerin merkez sıcaklığı 5 – 8 dakika gibi kısa bir sürede -18 dereceye düşer. Bu işlem sayesinde evde yapılanın aksine, hücre zarı çatlaması engellenir, hücre öz suyunda küçük buz kristalleri oluşur ve besin değeri kaybının önüne geçilir. 
Yavaş gerçekleşen ev tipi dondurma esnasında ise meyve ve sebzelerin hücre zarı çatlayarak öz suyunun bir kısmının dışarı salınır ve ürünlerde az da olsa besin değeri kaybı gerçekleşmektedir.
Dondurulmuş meyve-sebzeler katkı maddesi içermemektedir. Dondurma işlemi sayesinde duyusal özellikleri ve gıda güvenliği sağlanmaktadır.
Uygun saklama koşullarında meyve-sebzelerin raf ömrü 2 yıl, unlu mamullerin 1 yıldır
Gıdalar çözündürüldüğünde su serbest hale geçer, mikroorganizmalar gıdaya çoğalmaya başlar. Tekrar dondurulduğunda ise mikroorganizmaların tamamı yok olmaz, gelişimleri durur. Tekrar çözündürüldüğünde ise kaldığı yerden çoğalmaya devam ederler.
Dondurulmuş gıda satın alındığında sap, kabuk ve çekirdek gibi kısımlara bedel ödenmemekte, sadece pişirilmeye hazır ürün için ödeme yapıldığından, ekonomiktir. Örneğin; 1 kg ayıklanmış, yıkanmış ve dondurulmuş sebze; marketten veya pazardan alınmış 1 kg sebzeden miktar olarak çok daha fazladır. Ayrıca gittikçe hızlanan yaşam temposu nedeniyle çalışanların daha az zaman ayırabildikleri günümüzde, dondurulmuş gıda, sağlık ve lezzetten ödün vermeden zamandan kazandırır. Sonuç olarak para, zaman, enerji tasarrufu sağlayan, en iyi hammaddelerin seçilerek, en hijyenik koşullarda tüm besin değerleri hiçbir katkı maddesi olmaksızın korunabilen dondurulmuş gıdalar, modern çağımızın en pratik çözümüdür. 

 

Ürünler temizlenip ayıklandığı için gerek yoktur.